5 C
București
marți, ianuarie 21, 2025

Banking & Servicii financiare – Profitul net consolidat al Grupului BVB depășește 10 milioane lei, în primele 9 luni, fiind în scădere cu 52% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Profitul net consolidat al Grupului BVB depășește 10 milioane lei, în primele 9 luni ale anului 2024, fiind în scădere cu 52% comparativ cu perioada precedentă, potrivit raportului publicat azi.

lei mai mic față de 9L 2023, nivel direct influențat de veniturile semnificative one-off din listarea H2O obținute în perioada precedentă, arată operatorul bursier.

lei, -39% față de perioada precedentă, cu o marja netă de 37%, direct influențat de evoluția rezultatului operațional.

Profitul net consolidat al Grupului BVB depășește 10 milioane lei, în primele 9 luni ale anului 2024, fiind în scădere cu 52% comparativ cu perioada precedentă, potrivit raportului publicat azi.

Profitul operațional consolidat al Grupului BVB în 9L 2024 a fost în valoare de 9,47 mil. lei, cu 10 mil. lei mai mic față de 9L 2023, nivel direct influențat de veniturile semnificative one-off din listarea H2O obținute în perioada precedentă, arată operatorul bursier.

Profit net al BVB individual, în primele nouă luni din 2024, a fost de 11,07 mil. lei, -39% față de perioada precedentă, cu o marja netă de 37%, direct influențat de evoluția rezultatului operațional.

Profit net al Depozitarului Central a fost de 8,18 mil. lei, la 30 septembrie, în urcare cu +17% față de perioada precedentă, direct influențat de evoluția pozitivă a rezultatului operațional, în creștere cu 20% față de 9L 2023.

Pierderea netă a CCP.RO ajunge la 5,99 mil. lei, în primele nouă luni.

Veniturile operaționale ale BVB individual, din primele 9 luni ale anului 2024, au atins valoarea de 30 mil. RON, o scădere de 18% vs 9L 2023, pe fondul ofertei publice inițiale H2O derulată în iulie 2023 care a generat venituri de 12,5 mil. lei și a veniturilor din tranzacționare de aprox. 2 mil. lei realizate în luna listării, în timp ce veniturile din tranzacții regular cu acțiuni realizate în 2024 cresc cu 23% bazat pe volume de tranzacționare mai mari în prima parte a anului 2024, efect al creșterii lichidității în piață, dar și a unui număr mai mare de investitori .

BVB raportează o evoluție pozitivă înregistrată și pe celelalte segmente de business: veniturile din vânzarea de date bursiere au înregistrat un avans de 24% vs 9L 2023 până la valoarea de 3,66 mil. lei, fiind influențate de creșterea numărului de utilizatori finali și a clienților de date , dar și de aplicarea noului plan de tarife valabil începând cu 1 ianuarie 2024, în timp ce veniturile din taxe menținere și admitere emitenți sunt cu 12% mai mari față de perioada precedentă atingând 4,22 mil. lei, în principal, pe fondul indexării tarifelor de menținere la tranzacționare cu rată inflației anului precedent (+ 10,4%).

Veniturile operaționale consolidate ale Grupului BVB în 9L 2024 sunt în valoare de 57,34 mil. lei, în ușoară scădere de 4%, în condițiile în care în perioada precedentă s-au înregistrat venituri excepționale, one-off, din listarea H2O de aproximativ 16,5 mil. lei. Dinamica pozitivă a volumelor tranzacționate, respectiv decontate, precum și creșterea valorii portofoliilor administrate de agenții custode cu valoarea acțiunilor H2O au atenuat impactul generat de listarea H2O în veniturile consolidate în Q3 2023.

La nivelul BVB individual, cheltuielile operaționale la 9L 2024 sunt în valoare de 21,42 mil. lei, în creștere de 15% sau 3,04 mil. lei față de perioada precedentă, având la bază impactul inflației asupra costurilor operaționale, impact preluat din 2023 cât și din 2024, în special în zona prețurilor de achiziție a serviciilor, cât și pe fondul avansului cheltuielilor cu servicii prestate de terți (majorarea cheltuielilor de audit și consultanță) și a altor cheltuieli operaționale, impact din creșterea cheltuielilor cu amortizarea, a mentenanței IT, precum și a unor cheltuieli one-off ocazionate de schimbarea de sediu. Creșterea este susținută și de cheltuielile de personal urmare a numărului mai mare de angajați, a ajustărilor anuale din aprilie 2024 ( impact inflație 2023), în timp ce estimările de bonusuri de performanță (SOP și cash) sunt la un nivel mai redus față de anul precedent.

Cheltuielile operaționale consolidate efectuate în primele nouă luni ale anului 2024, au înregistrat o creștere de 19% sau 7,52 mil. lei față de 9L 2023 până la valoarea de 47,87 mil. lei, având la bază impactul creșterii inflației asupra prețurilor de achiziție, însă și ca urmare a cheltuielilor aferente proiectelor aflate în derulare și aprobate la nivel de Grup, cele mai importante fiind implementarea Contrapărții Centrale și relocarea de sediu. Creșterea este susținută și de cheltuielile de personal pe fondul aplicării Politicii de remunerare și retenție personal aprobată la nivel de Grup.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!