9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Banking & Servicii financiare – Rezervele valutare ale Chinei au urcat peste așteptări – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Economia Chinei este în plin avânt, iar rezervele valutare ale statului asiatic au crescut peste așteptări în luna iulie.

Cele mai mari rezerve valutare ale unui stat au crescut, luna trecută, cu 11,3 miliarde de dolari, ajungând la un total de 3.204 miliarde de dolari.

Rezervele valutare ale Chinei, deja cele mai mari din lume, au crescut cu 11,3 miliarde de dolari luna trecută, până la 3.204 miliarde de dolari, peste suma de 3.200 de miliarde de dolari cât estimau analiştii intervievaţi de Reuters.

În luna iulia, rezervele valutare ale Chinei au înregistrat o creştere peste aşteptări, arată datele oficiale publicate luni, în contextul în care dolarul american s-a depreciat în raport cu alte valute importante, transmite Reuters.

Creștere peste estimări

Rezervele valutare ale Chinei, deja cele mai mari din lume, au crescut cu 11,3 miliarde de dolari luna trecută, până la 3.204 miliarde de dolari, peste suma de 3.200 de miliarde de dolari cât estimau analiştii intervievaţi de Reuters.

În raport cu dolarul american, yuan-ul chinez s-a apreciat cu 1,5% în luna iulie, lună în care moneda americană s-a depreciat cu 1% în raport cu un coş de valute importante.

Totodată, la finele lunii iulie, China avea rezerve de aur de 68,69 milioane de uncii, în creştere faţă de 67,95 milioane de uncii la finele lunii iunie. Valoarea rezervelor de aur ale Chinei a urcat până la 135,36 miliarde de dolari la finele lunii iulie, în creştere faţă de 129,93 miliarde de dolari la finele lunii iunie.

Multe țări își „repatriază” aurul

Un număr tot mai mare de ţări îşi repatriază rezervele de aur ca protecţie faţă de sancţiunile impuse de Occident Rusiei, potrivit unui sondaj Invesco în rândul băncilor centrale şi al fondurilor suverane, transmite Reuters.

Criza produsă anul trecut pe piaţa financiară a provocat pierderi pe scară largă pentru administratorii de fonduri suverane, care îşi regândesc „fundamental” strategiile, considerând că inflaţia mai mare şi tensiunile geopolitice vor persista.

Peste 85% dintre cele 85 de fonduri suverane şi 57 de bănci centrale care au participat la studiul anual Invesco Global Sovereign Asset Management consideră că inflaţia va fi mai mare în următorul deceniu decât în cel precedent.

Aurul şi obligaţiunile pieţelor emergente sunt considerate plasamente bune în acest mediu, dar îngheţarea, anul trecut, a aproape jumătate din rezervele de aur şi valută ale Rusiei de 640 de miliarde de dolari, de către Occident, ca răspuns la invazia Ucrainei, pare să fi declanşat, de asemenea, o schimbare.

Sondajul a arătat că „o proporţie substanţială” a băncilor centrale sunt preocupate de precedentul care a fost creat.

Aproape 60% dintre respondenţi au declarat că aurul a devenit mai atractiv, iar 68% păstrează rezerve acasă, comparativ cu 50% în 2020.

O bancă centrală, citată anonim, a spus: „L-am avut (aur) la Londra… dar acum l-am transferat înapoi în propria ţară pentru a-l păstra ca activ refugiu şi pentru a-l păstra în siguranţă”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!