20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – Se întâmplă la toate bancomatele din România! Este informația momentului pentru toți cei care au bani pe card – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Toate băncile impun restricții când vine vorba de retragerea de numerar din bancomate pentru a asigura scurgeri reduse și pentru a a micșora daunele suferite în urma fraudelor bancare.

Spre exemplu, Banca Comercială Română (BCR), BRD – Groupe Société Générale și Banca Transilvania au limite de retragere cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

În cazul Raiffeisen Bank, însă, cel mai mic plafon de retragere este de 3.000 de lei pentru cardurile Raiffeisen Bank Standard, Raiffeisen Bank Vodafone și Raiffeisen Bank eMAG.

Câți bani puteți retrage de la bancomatele din România?

Toate băncile impun restricții când vine vorba de retragerea de numerar din bancomate pentru a asigura scurgeri reduse și pentru a a micșora daunele suferite în urma fraudelor bancare.

Spre exemplu, Banca Comercială Română (BCR), BRD – Groupe Société Générale și Banca Transilvania au limite de retragere cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

În cazul Raiffeisen Bank, însă, cel mai mic plafon de retragere este de 3.000 de lei pentru cardurile Raiffeisen Bank Standard, Raiffeisen Bank Vodafone și Raiffeisen Bank eMAG. În cazul cardurilor Raiffeisen Bank Gold, limita de retragere este de 5.000 de lei, iar în cazul cardurilor Raiffeisen Bank World Mastercard limita zilnică este de 10.000 lei.

Cât despre ING Bank, clienţii acestei bănci sunt mai norocoşi: pot retrage de pe card în fiecare zi o sumă de până la 15.000 de lei.

Infractorii folosesc noi trucuri pentru alterarea bancomatelor din România

Atenție! Specialiștii din domeniul financiar ne sfătuiesc să evităm bancomatele atunci când observăm detalii neobișnuite. Potrivit explicațiilor oferite de Doug Carey, analist financiar autorizat și proprietar al WealthTrace, trebuie să fim atenți la fantele pentru carduri slăbite sau deteriorate și la „dispozitive suspecte atașate la ATM” pentru că „ar putea fi semne ale unor dispozitive de skimming de carduri pe care infractorii le folosesc pentru a vă fura informațiile despre carduri.”

Potrivit Bailey Schramm, consilier financiar la BizReport, un alt semn al unei potențiale escrocherii ar putea apărea în timpul tranzacției.

„Dacă un bancomat vă solicită să introduceți PIN-ul de două ori, ar putea însemna un dispozitiv de skimming. Introducerea PIN-ului de două ori ar putea să le dea acces la contul vostru. Dacă întâmpinați această solicitare, anulați tranzacția și raportați problema la bancă”, a explicat Bailey Schramm.

La ce trebuie să fim atenți când folosim un bancomat?

La rândul său, analistul financiar Tom Koestermen a avertizat că trebuie să fim atenți și în situațiile în care bancomatele se află în zone cu vizibilitate redusă.

„Bancomatele din zonele cu vizibilitate redusă atrag infractorii. Căutați un bancomat într-o zonă bine luminată, cu camere de supraveghere. Infractorii nu atacă de obicei în zonele foarte luminate de teama de a nu fi prinși”, a spus el.

În situațiile în care bancomatul pe care intenționăm să-l utilizăm pare să aibă probleme de funcționare, acesta trebuie evitat.

„Ar putea exista o problemă cu aparatul care distribuie numerar sau procesează tranzacțiile, ceea ce ar putea duce la erori sau la pierderea de fonduri. Dacă întâmpinați dificultăți tehnice cu un bancomat, este absolut necesar să vă anunțați imediat banca”, a zis Michael Hammelburger, consultant financiar și director executiv al The Bottom Line Group.

De altfel, trebuie să fim atenți și când utilizăm un bancomat de la o altă bancă deoarece comisioanele pot fi foarte mari.

„Comisioanele de la ATM pot ajunge până la 5 dolari pe retragere și ești lovit atât de comisioanele de la ATM, cât și de cele de la banca ta pentru că folosești un aparat din afara rețelei. Așa că mergeți la un bancomat care este în rețea sau mergeți la banca dumneavoastră”, a avertizat Fred Winchar, expert în finanțe și CEO al MaxCash.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!