27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – Se intensifică competiţia între bănci pe retail. Exim Banca Românească s-a lansat oficial ca bancă universală. Traian Halalai, preşedinte executiv: Exim Banca Românească îşi propune să crediteze responsabil, să încurajeze economisirea şi să sprijine clienţii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Banca de Export Import a României - EximBank SA, o bancă deţinută de statul român prin Ministerul Finanţelor, a devenit din 10 mai Exim Banca Românească, lansându-se ieri oficial ca bancă universală de top, cu servicii complete pentru persoane fizice şi juridice.

„De astăzi devine oficială schimbarea denumirii EximBank în Exim Banca Românească, o bancă românească de top – poziţia a 8-a în clasamentul băncilor după activele administrate, un partener de banking de încredere pentru persoane fizice şi juridice...

Banca de Export Import a României – EximBank SA, o bancă deţinută de statul român prin Ministerul Finanţelor, a devenit din 10 mai Exim Banca Românească, lansându-se ieri oficial ca bancă universală de top, cu servicii complete pentru persoane fizice şi juridice.

„De astăzi devine oficială schimbarea denumirii EximBank în Exim Banca Românească, o bancă românească de top – poziţia a 8-a în clasamentul băncilor după activele administrate, un partener de banking de încredere pentru persoane fizice şi juridice. Deşi ne schimbăm denumirea, rămânem consecvenţi în privinţa misiunii noastre: să susţinem creşterea prosperităţii în România, să construim parteneriate durabile pentru bunăstarea socială şi performanţa economică a clienţilor prin accelerarea intermedierii financiare“, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al băncii.

În ceea ce priveşte liniile strategice generale, Exim Banca Românească îşi propune “să crediteze responsabil, să încurajeze economisirea şi în general, să sprijine toţi clienţii cu consiliere şi soluţii financiare potrivite, fie ei clienţi retail, corporativi sau din sectorul public”, susţine şeful băncii.

Banca va continua să îşi desfăşoare activitatea pe cele două direcţii principale: activitate în nume şi în cont propriu – ca orice altă bancă comercială universală respectiv activitate în numele şi în contul statului – independent de componenta comercială, va acţiona în continuare pe segmentul garanţiilor şi asigurărilor de stat.

EximBank a terminat fuziunea prin absorbţie cu Banca Românească la finalul anului 2022. Achiziţia Băncii Româneşti de către EximBank a devenit o premieră în istoria bancară din România, fiind prima dată când o bancă de stat a cumpărat o bancă privată cu capital străin, după ce anterior statul a vândut băncile mari deţinute.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!