5.3 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Banking & Servicii financiare – Sebastian Burduja: Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Eu am spus de la început că avem un obiectiv la Ministerul Energiei – investiţii, investiţii, investiţii -pentru a realiza dezideratul unei energii sigure, la un preţ corect şi cât mai verde.

Potrivit sursei citate anterior, Fondul de Modernizare are alocate peste 13 miliarde de lei pentru tranziţia către un sistem energetic cu emisii reduse de carbon, prin încurajarea investiţiilor în surse regenerabile de energie.

10d din Directiva 2003/87/CE (Directiva EU- ETS) pentru dezvoltarea investiţiilor în proiecte energetice care prevăd îmbunătăţiri în eficienţă energetică, modernizarea sistemelor energetice şi tranziţia în regiunile dependente de cărbune în statele membre cu PIB pe cap de locuitor la preţul pieţei mai mic de 60% din media Uniunii Europene (zece state)...

Ministerul Energiei gestionează trecerea către energia sigură, verde și la un preţ bun

„Eu am spus de la început că avem un obiectiv la Ministerul Energiei – investiţii, investiţii, investiţii -pentru a realiza dezideratul unei energii sigure, la un preţ corect şi cât mai verde.

Pentru Fondul pentru Modernizare avem cea mai mare şansă de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă şi nu greşesc dacă spun că Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României şi România Viitorului.

Ideea acestui eveniment s-a născut din dorinţa de a lua cele mai bune propuneri din piaţă”, a declarat, vineri, Sebastian Burduja, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Energiei.

Au fost alocate peste 13 miliarde de lei pentru tranziţia către un sistem energetic cu emisii reduse de carbon

Potrivit sursei citate anterior, Fondul de Modernizare are alocate peste 13 miliarde de lei pentru tranziţia către un sistem energetic cu emisii reduse de carbon, prin încurajarea investiţiilor în surse regenerabile de energie. Fondul de Modernizare este instrumentul cheie de finanţare instituit pentru perioada 2021-2030, prin art. 10d din Directiva 2003/87/CE (Directiva EU- ETS) pentru dezvoltarea investiţiilor în proiecte energetice care prevăd îmbunătăţiri în eficienţă energetică, modernizarea sistemelor energetice şi tranziţia în regiunile dependente de cărbune în statele membre cu PIB pe cap de locuitor la preţul pieţei mai mic de 60% din media Uniunii Europene (zece state).

Cele şapte programe cheie ale Fondului de Modernizare sunt:

  • surse de energie regenerabile şi depozitare de energie;
  • înlocuirea cărbunilor şi echilibrarea reţelei;
  • modernizarea şi construcţia de noi secţiuni de infrastructură energetică;
  • hidrogen verde;
  • cogenerarea de înaltă eficienţă şi modernizarea reţelelor de termie;
  • energie nucleară;
  • eficienţa energetică în facilităţile industriale incluse în EU-ETS şi biocombustibili.

Vă amintim că, în iunie 2023, Fondul pentru Modernizare al Uniunii Europene (UE) a alocat 2,4 de miliarde de euro pentru 31 de proiecte în șapte țări beneficiare pentru a contribui la modernizarea sistemelor lor energetice. Datorită veniturilor din sistemul european de comercializare a certificatelor de emisii, au fost realizate investiții suplimentare în România (1,1 miliarde euro), Cehia (1 miliard euro), Bulgaria (197 de milioane euro), Polonia (47 de milioane euro), Croația (88 de milioane euro), Letonia (5 milioane euro) și Lituania (1 milion euro).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!