23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Banking & Servicii financiare – UNSAR: Un asigurător a plătit în 2023 o despăgubire record de peste 400.000 lei în baza unei poliţe facultative pentru daunele produse de furtună unei locuinţe – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cea mai mare despăgubire plătită de o companie membră UNSAR în baza unei asigurări facultative de locuinţă pentru acoperirea pagubelor generate de o furtună produsă anul trecut a depăşit 400.000 lei, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurări Reasigurări (UNSAR)...

Mai mult, este prima daună achitată de acest nivel pentru riscul de furtună din ultimii 5 ani - severitatea în creştere a acestui fenomen fiind mai mult decât evidentă.

Acest tip de poliţă poate fi emis pentru imobilele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD şi poate oferi un nivel de protecţie extins, la valoarea reală a clădirii şi/sau a bunurilor deţinute“, a declarat Alina Bărbulescu...

Cea mai mare despăgubire plătită de o companie membră UNSAR în baza unei asigurări facultative de locuinţă pentru acoperirea pagubelor generate de o furtună produsă anul trecut a depăşit 400.000 lei, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurări Reasigurări (UNSAR).

Suma este de 4 ori mai mare faţă de valorile din anii trecuţi. Mai mult, este prima daună achitată de acest nivel pentru riscul de furtună din ultimii 5 ani – severitatea în creştere a acestui fenomen fiind mai mult decât evidentă. Totodată, este pentru prima oară când riscul de furtună ajunge pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuinţelor, după riscurile de incendiu şi explozie. 

„Furtunile din ultimele zile au afectat mai multe zone ale ţării. O asigurare de locuinţă ne protejează financiar de consecinţele acestor fenomene naturale, dar şi de multe alte situaţii nefericite. Trebuie doar să ne informăm şi să luam decizia de a fi #sigurACASă“, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

„Pagubele produse de furtuni locuinţelor şi bunurilor pot fi acoperite de o asigurare facultativă de locuinţă. Acest tip de poliţă poate fi emis pentru imobilele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD şi poate oferi un nivel de protecţie extins, la valoarea reală a clădirii şi/sau a bunurilor deţinute“, a declarat Alina Bărbulescu, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

În ultimii 10 ani (2014-2023), companiile de asigurări Membre ale UNSAR au achitat despăgubiri de 102 milioane lei în baza asigurărilor facultative de locuinţe – pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni. 25% din această valoare a fost achitată chiar anul trecut, au mai transmis reprezentanţii UNSAR. Printr-o asigurare facultativă pot fi acoperite o serie de fenomene naturale, dar şi alte tipuri de riscuri precum: cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.

De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcţie de specificul fiecărei locuinţe şi de nevoile individuale ale clienţilor. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor, avariile panourilor fotovoltaice sau chiar se pot oferi soluţii în cazul unor urgenţe ñ prin intervenţia unor specialişti atunci când situaţia o impune (avarii instalaţii de apă / gaze / încălzire, pene de curent, avarii ale acoperişului, sistemelor/elementelor de acces în locuinţă etc.).Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!