14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Banking & Servicii financiare – Vor fi dați afară pe capete! Anunțul tranșant a fost făcut chiar acum – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit miercuri, 2 august 2023, despre măsurile fiscale pe care le va impune Guvernul României pentru a reduce cheltuielile bugetare, de la desființarea unor posturi vacante până la dispariția unor structuri de conducere și reducerea numărului funcționarilor de stat.

Referitor la remunerația șefilor din companiile de stat, ministrul Finanțelor a zis că componenta fixă va fi limitată la trei salarii de bază în branșă, iar componenta variabilă va fi limitată la maxim șase salarii de vază în bransă...

Guvernul Ciolacu va desființa posturi vacante și va reduce numărul de funcționari

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit miercuri, 2 august 2023, despre măsurile fiscale pe care le va impune Guvernul României pentru a reduce cheltuielile bugetare, de la desființarea unor posturi vacante până la dispariția unor structuri de conducere și reducerea numărului funcționarilor de stat.

Conform spuselor sale, numărul maxim de membri ai Consiliul de Administrație sau Consiliului de Supraveghere va fi de maximum șapte persoane. De asemenea, de la 1 ianuarie 2025, se va face descentralizarea direcțiilor județene de sport, cultură, sănătate publică, direcțiile veterinare și inspectorate școlare.

Referitor la remunerația șefilor din companiile de stat, ministrul Finanțelor a zis că componenta fixă va fi limitată la trei salarii de bază în branșă, iar componenta variabilă va fi limitată la maxim șase salarii de vază în bransă, fără să existe pierderi, plus toate taxele și impozite plătite la stat. De altfel, renumerația șefilor din instituțiile autonome din coordonarea/subordinea Parlamentului României va fi limitată la de șase ori indemnizația de ministru.

„Pentru sectorul public, ministere, autorități centrale și locale: reducerea cu 20% a numărului de secretari și subsecretari de stat. Avem setul de măsuri privind structurile organizatorice: reducerea numărului de posturi vacante. Avem 204.000 posturi vacante cu impact pe funcțiile de conducere.

Cresc normativele de personal: nu va mai putea funcționa un serviciu fără minimum 10 persoane, pentru o direcție e nevoie de minimum 20 de persoane, pentru o direcție generală e nevoie de minimum 40 de persoane în respectiva structură. Funcția de șef birou și structurile de natura birourilor se desființează.

În plus, tot pe partea de funcții de conducere: reducerea procentului de 12 la 8% a numărului de posturi la nivelul unei aut publice, E reducerea șefimii cu 30%. Ar urma să aibă impact nu doar pe cheltuielile de personal, dar și pe procesul de servire a oamenilor”, a declarat, miercuri, Marcel Boloș.

„Nu vor mai putea funcționa instituții/firme locale dacă au sub 50 de posturi și au activități similare cu ale altor instituții. Primăriile trebuie să stabilească care intră în regim de comasare, reorganizare sau transfer de activitate la primării”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Sporurile angajaților nu vor mai depăși salariul de bază, iar voucherele de vacanță nu se vor mai acorda oricui

Potrivit spuselor sale, sporurile angajaților nu vor mai putea depăși salariul de bază, iar voucherele de vacanță vor fi oferite doar salariaților cu venituri sub 10.000 de lei brut.

„Indemnizația de hrană (cu excepția sectorului apărării și ordinii publice) costă statul român 3 miliarde de lei și se acordă fără limită și plafon. Nu e normal ca un funcționar cu venit de 30.000 de lei să primească indemnizație de hrană”, a zis el.

În plus, Guvernul Ciolacu va plafona cheltuielile cu telefonia mobilă: 500 de lei achiziție, abonament lunar maxim 50 de lei pe lună, iar ce este peste, plătește funcționarul public, relatează Adevărul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!