17.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – Băncile riscă să fie anchetate! O nouă directivă a fost votată de Parlamentul European – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O nouă directivă votată de Parlamentul European va obliga băncile să verifice companiile cu care lucrează dacă au probleme cu exploatarea prin muncă sau sunt asociate cu tăieri ilegale.

Potrivit unei noi directive votată de Parlamentul European, băncile vor fi obligate să verifice companiile cu care lucrează dacă au probleme cu exploatarea prin muncă sau sunt asociate cu tăieri ilegale sau cu orice astfel de infracțiune.

„Ca să fiu sincer, sunt destul de sceptic în legătură cu astfel de directive care vizează lucruri care sunt inacceptabile pentru mersul actual al economiei mondiale și al relațiilor politice la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit unei noi directive votată de Parlamentul European, băncile vor fi obligate să verifice companiile cu care lucrează dacă au probleme cu exploatarea prin muncă sau sunt asociate cu tăieri ilegale sau cu orice astfel de infracțiune. Dacă aceste prevederi nu vor fi respectate, băncile vor suferi sancțiuni serioase.

Băncile riscă să fie anchetate

Analistul economic Mircea Coşea a comentat directiva votată de Parlamentul European.

„Ca să fiu sincer, sunt destul de sceptic în legătură cu astfel de directive care vizează lucruri care sunt inacceptabile pentru mersul actual al economiei mondiale și al relațiilor politice la nivelul Uniunii Europene. Această directivă, ca să mergem pe istorie, a fost planificată și până la urmă a ieșit ca un fel de reacție a Uniunii Europene la afacerea Qatar, care este o afacere îngrozitor de urâtă pentru Uniunea Europeană și trebuia venit cu ceva.

Punerea în practică a aceste directive este extrem de complicate. Știți dacă există în lumea asta vreo bancă mare, importantă care să nu aibă o participare masivă a corporațiilor în capitalul său în condițiile astea, credeți că băncile vor începe ca să controleze ceea ce fac corporațiile când sunt de fac frații gemeni obținerea de profit?

A apărut acum un studiu care este o reluare a unei lucrări foarte importante din 2007 la Bruxelles a părut acest studiu care arată că la Bruxelles există 800 de societăți de loving înregistrate ale marilor companii.

Vedeți că aceste societăți nu vor interveni într-un fel de fel de tertipuri pentru a putea să aplatizeze efectele acestei hai să spunem, ordonanțe, că altceva nu este până la urmă.”, a spus analistul.

Companiile își schimbă sfera de activitate

„Vă amintiți că acum 4 ani de zile, de fapt 3 ani și ceva, OCD-ul a bătut o tobă, că se auzea în toată lumea conform căruia 127 de țări a fost de acord să se impoziteze cu 15% profitul creat pe sub suprafața națională în care acționează corporațiile.

Ați auzit că s-a aplicat undeva așa ceva? Nu au fost niște, au fost niște încercări mai aproape de noi, prin Slovenia, între unii și în Cehia s-a dar s-a revenit. Lucrurile nu au mers mai departe.

În lumea de astăzi în schimbările masive pe care modelul economic mondial îl suferă în momentul de față, corporațiile nu-și pierd rolul pe care l-au avut.

Din contră, au un rol din ce în ce mai mare. Își schimbă numai sfera de activitate, trec dintr-o parte într-alta, de la energie trac de far la farmacie, de la farmacie trec la armament.

Dar corporațiile sunt încă actorul principal alea modelului pe care lumea îl are de câțiva ani de zile, care se numea în model neo liberal, win-win și acuma se transformă, încercăm să facă o relocalizare. Dar relocalizarea nu înseamnă decât creșterea importanței acestor societăți.

Deci, cred că lupta Uniunii Europene cu acest folos nu este egală și nu cred că se va obține mare lucru. Când facem o comisie, înseamnă că n-am făcut nimic”, a spus Mircea Coşea la Antena 3.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!