6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Banking & Servicii financiare – BNR a anunțat o nouă monedă în România! Apare pe 10 iulie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 10 iulie 2023, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei”...

Aversul monedei prezintă o clachetă cinematografică și câteva role de film, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023” și valoarea nominală „10 Lei”.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării puteți utiliza acest Formular, începând cu 10 iulie 2023, ora 10:00, în limita stocului destinat rezervărilor online.

BNR va lansa, luni, o monedă de argint în memoria lui Liviu Ciulei

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 10 iulie 2023, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei”.

Aversul monedei prezintă o clachetă cinematografică și câteva role de film, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023” și valoarea nominală „10 Lei”. Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Liviu Ciulei și inscripția ,,100 de ani de la nastere”.

Sursă: BNR
Sursă: BNR

De unde pot fi achiziționate monedele?

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica. Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării puteți utiliza acest Formular, începând cu 10 iulie 2023, ora 10:00, în limita stocului destinat rezervărilor online.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective.

Cine a fost Liviu Ciulei?

Liviu Ciulei a fost un excepțional regizor de film, arhitect, scenograf, actor, profesor, fiind unul dintre cele mai fervente spirite artistice care au contribuit la renașterea teatrului în anii 50, continuând să creeze și să ofere publicului un teatru viu, profund marcat de iubirea pentru om și lupta pentru apărarea drepturilor politico-sociale ale acestuia într-o perioadă din anii comunismului ostilă drepturilor omului.

Liviu Ciulei abordează în chip insolit repertoriul clasic, construind spectacole de anvergură și luptă pentru ceea ce s-a numit reteatralizarea teatrului. Lăsând libertate actorului în interpretare, trădând rigorile timpului și spațiului, asociind cuvântul cu dansul, el redeschide calea școlii regizorale românești, îngăduind cu generozitate afirmarea unei întregi pleiade de actori tineri, scrie pe site-ul oficial al Teatrului Bulandra.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!