-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Banking & Servicii financiare – Bursă. Patria Bank a raportat un profit net de 15 mil. lei şi un venit net bancar de 141 mil. lei în ianuarie-septembrie 2023, niveluri similare cu 2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Patria Bank (PBK), instituţie de credit deţinută de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), a încheiat primele nouă luni din 2023 cu profit net de 15 mil.

Imbunatatirea profitabilitatii intr-un mediu macroeconomic volatil si incert denota o evolutie sustenabila precum si adaptabilitatea bancii la conditiile actuale de piata”, transmite Patria Bank la BVB.

Venitul net bancar a crescut cu 1,5% în primele nouă luni din 2023 faţă de nouă luni din 2022, la 140,7 mil.

Patria Bank (PBK), instituţie de credit deţinută de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), a încheiat primele nouă luni din 2023 cu profit net de 15 mil. lei, nivel similar cu perioada similară din 2022 (14,9 mil. lei), potrivit raportului financiar trimestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Banca a continuat procesul de dezvoltare a veniturilor operationale corelat cu o evolutie prudenta a costului riscului. Imbunatatirea profitabilitatii intr-un mediu macroeconomic volatil si incert denota o evolutie sustenabila precum si adaptabilitatea bancii la conditiile actuale de piata”, transmite Patria Bank la BVB.

Venitul net bancar a crescut cu 1,5% în primele nouă luni din 2023 faţă de nouă luni din 2022, la 140,7 mil. lei, evoluţie susţinută în principal de veniturile nete din comisioane şi activitatea financiară. Cheltuielile operaţionale au fost cu 0,9% mai mari, de 104,7 mil. lei, iar indicatorul ROE (return on equity) a scăzut 0,5%, până la 5,5%.

Rezultatul operaţional în valoare de 36 mil. lei a fost cu 4% mai mare, iar capitalurile proprii au crescut cu 10%, la 33 mil. lei. Banca a crescut investiţiile în titluri de datorie cu 15% faţă de 2022. prin plasarea temporara a excedentului de lichiditate la randamente competitive.

Rata expunerilor neperformante (NPE) s-a diminuat de la nivelul de 6,02% la decembrie 2022 la 5,54% la septembrie 2023, in timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu ajustări de depreciere a crescut usor pana la nivelul de 58%.

Patria Bank are o capitalizare de 272 mil. lei, după ce acţiunile PBK au înregistrat o creştere de 5,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1 mil. lei, arată datele BVB.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!