4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Banking & Servicii financiare – Ce se va întâmpla dacă va crește TVA la 19%? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dacă TVA va crește de la 9% la 19%, veniturile pe care le colectează statul se vor muta la negru, avertizează Ion Biriș, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Potrivit lui, în momentul în care TVA va creşte de la 9% la 19%, veniturile pe care statul le colectează din industrie vor scădea, se vor muta la negru pentru că niciun antreprenor nu va suporta diferența.

Aceşti ani de cât TVA a fost redus şi am aplicat o metodă care se aplică în Europa, rezultatele au fost benefice atât pentru noi cât şi pentru cei care colectează taxele.

Ce se va întâmpla dacă va crește TVA la 19%?

Potrivit lui, în momentul în care TVA va creşte de la 9% la 19%, veniturile pe care statul le colectează din industrie vor scădea, se vor muta la negru pentru că niciun antreprenor nu va suporta diferența.

„Nu ne-a întrebat nimeni, personal sper să rămână la nivel de zvon şi iniţiativă fără sorţi de izbândă, pentru că vom da cu piciorul la câţiva ani de eforturi susţinute atât din partea noastră, a celor din industrie cât şi a autorităţilor, pentru ca lucrurile să intre pe un făgaş normal. Aceşti ani de cât TVA a fost redus şi am aplicat o metodă care se aplică în Europa, rezultatele au fost benefice atât pentru noi cât şi pentru cei care colectează taxele.

În momentul în care TVA va creşte de la 9% la 19% veniturile pe care statul le colectează din industria noastră vor scădea, se vor muta la negru. Când TVA a scăzut de la 9% la 5% veniturile statului au crescut, sunt cifre. Eu tot sper că sunt nişte chestii populiste, dau bine, dacă o stăm cu cifrele în mână şi calculăm toate celelalte venituri, tot ce implică acest proces, statul nu are decât de pierdut”, a declarat, miercuri, a Ion Biriș în cadrul emisiunii TV „Proiect de ţară: România” de pe Prima News.

În prezent, Ion Biriș speră că propunerea majorării TVA este doar un zvon. Din punctul său de vedere, creșterea TVA nu va astupa gaura din bugetul statului, ci doar va afecta industria HoReCa, care „abia își revine”.

„În ultimii ani chiar s-au luat măsuri benefice pentru industrie. Dacă cineva îşi face iluzia că diferenţa de la 9 la 19% o va suporta un antreprenor se înşeală amarnic.

Se va reflecta a doua zi în preţ şi va fi o nouă povară tot pe populaţie. Este o industrie care luptă să supravieţuiască. totul se va reflecta în preţul final”, a zis el.

Premierul României speră că TVA nu va crește în cazul medicamentelor și alimentelor

În aceeași zi, premierul României, Marcel Ciolacu, „este exclus să avem TVA de 0%, nu fiindcă nu-și dorește Marcel Ciolacu, pentru că nu ne acceptă Comisia Europeană și ar trebui să știm lucrul acesta înainte să-l avansăm în spațiul public.”

„Sunt anumite excepții la TVA, de exemplu la medicamente. Eu nu cred că este oportun în acest moment să scoatem această excepție la alimente și la medicamente. Acum am văzut excepții de TVA, de exemplu, la plimbatul cu barca.

Iertați-mă, ori venim în niște zone foarte clare, cum sunt medicamentele, cum sunt alimentele, ori facem niște excepții de dragul excepțiilor sau au fost niște decizii luate pentru că cuiva… avea cineva ceva în cap cu bărcile de agrement”, a explicat el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!