2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Banking & Servicii financiare – De la 1 ianuarie 2024, legumele, fructele și florile se vor vinde doar cu factură electronică (SURSE) – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Legumele, fructele și florile se vor vinde doar pe bază de factură electronică, începând cu data de 1 ianuarie 2024, au informat, joi, surse guvernamentale.

Ordonanţa de Urgenţă (OUG) privind stoparea creşterii preţurilor alimentelor de bază a fost aprobată de Guvernul României și a intrat în vigoare pe data de 1 august 2023, a anunțat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu...

Potrivit spuselor sale, această Ordonanță de Urgență (OUG) este menită să reducă inflaţia şi este un ajutor pentru cetățenii români cu venituri mici şi salarii medii.

De la 1 ianuarie 2024, legumele, fructele și florile se vor vinde doar cu factură electronică

De la 1 ianuarie 2024, toate vânzările de legume, fructe șo flori vor fi făcute doar pe bază factură electronică. Aceeași regulă se va aplica și pentru vânzările produselor accizate şi vânzările de produse către bugetul de stat, au informat, joi, surse guvernamentale, citate de Agerpres.

Prețul alimentelor a început să scadă cu 30%-50% de pe 1 august

Ordonanţa de Urgenţă (OUG) privind stoparea creşterii preţurilor alimentelor de bază a fost aprobată de Guvernul României și a intrat în vigoare pe data de 1 august 2023, a anunțat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu. Potrivit spuselor sale, această Ordonanță de Urgență (OUG) este menită să reducă inflaţia şi este un ajutor pentru cetățenii români cu venituri mici şi salarii medii.

„Conform INS, inflaţia pe luna iunie a fost de 10,3%, deci scăderea preţurilor la alimentele de bază înseamnă o creştere reală a puterii de cumpărare a românilor! Au scăzut preţurile la alimente chiar şi cu 30-50%! Această măsură a PSD reduce inflaţia şi este un ajutor pentru românii cu venituri mici şi medii!

Este 1 august şi preţurile la 14 alimente care fac parte din coşul de cumpărături de bază, au scăzut chiar până la 50%, aşa cum ne-am asumat! Măsura PSD se dovedeşte viabilă din punct de vedere economic, iar criticii care acuzau intervenţia statului în economie şi, timp de o lună, au desfiinţat-o fără nicio o bază, văd astăzi că au greşit!”, a scris el, marți, pe rețelele sociale.

Ce alimente s-au ieftinit?

Potrivit Ordonanței de Urgență (OUG), adaosul comercial pentru 14 grupe de produse alimentare va fi plafonat pentru trei luni. Ceea ce înseamnă că, în perioada următoare, în magazine, ar trebui să existe prețuri reduse cu 30%-50%.

În rândurile următoare, aveți lista întocmită de Guvernul României a produselor de bază care vor fi mai ieftine timp de trei luni de zile:

 • pâine albă simplă întreagă (între 300 și 500 de grame);
 • lapte de vacă proaspăt 1 litru și grăsime de 1,5% (fără UHT);
 • brânză telemea din lapte de vacă vrac;
 • iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime (maxim 200 de grame);
 • făină albă de grâu „000” 1 Kg;
 • mălai 1 Kg;
 • ouă de găină calibrul M 10 bucăți;
 • ulei de floarea-soarelui 1 litru;
 • carne proaspătă de pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os, aripioare de pui);
 • carne proaspătă de porc (carne de lucru, pulpă de porc cu os şi fără os, spată porc);
 • legume proaspete vrac (roşii, castraveţi, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei Kapia);
 • fructe proaspete vrac (mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă);
 • cartofi proaspeți albi vrac;
 • zahăr alb tos un kilogram.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!