27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – Într-o vreme când febra dedolarizării creşte, banca centrală a Ungariei vrea să pună umărul la internaţionalizarea yuanului – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Banca noastră centrală a fost printre primele din Europa care au încheiat un acord swap cu banca centrală a Chinei în septembrie 2013“, a declarat acesta.

Conferinţa din Budapesta a fost lansată în 2015 cu scopul întăririi relaţiilor dintre banca centrală a Ungariei şi cea a Chinei, notează Budapest Business Journal.

Iniţiativa vizează să profite de pe urma ponderii în creştere la nivel internaţional a monedei chineze, să întărească rolul regional al Buda pestei în relaţiile economice dintre China şi Europa Centrală şi să cimen teze relaţiile economice dintre China şi Ungaria...

Banca centrală a Ungariei a găzduit recent pentru a şaptea oară în Budapesta conferinţa Iniţiativa Renminbi, care se concentrează pe cooperarea financiară dintre Ungaria şi China, relatează Budapest Business Journal.

Bănci importante din China, ca Bank of China, China Construction Bank şi China Development Bank, sunt deja prezente în Ungaria.

Participanţii s-au concentrat pe interconectivitatea financiară şi tran­ziţia verde, evidenţiind rolul mone­dei chineze în regiunea Europei Centrale şi de Est.

La conferinţă au fost prezenţi oficiali de rang înalt, bancheri, eco­no­mişti şi lideri de business din Ungaria, China şi restul lumii.

Mihaly Patai, viceguvernator al băncii centrale a Ungariei (MNB), a subliniat importanţa cooperării fi­nan­ciare dintre Ungaria şi China, potrivit china-ceec.org.

„Banca noastră centrală a fost printre primele din Europa care au încheiat un acord swap cu banca centrală a Chinei în septembrie 2013“, a declarat acesta.

Sistemele financiare ale celor două ţări devin din ce în ce mai in­terconectate, a arătat acesta, Bank of China operând în Ungaria de mulţi ani, iar China Developent Bank şi China Construction Bank deschizân­du-şi recent sucursale în Budapesta.

Potrivit lui Patai, Budapesta a devenit un hub financiar în regiunea ECE graţie prezenţei băncilor chine­zeşti şi inovaţiilor financiare pe care acestea le aduc din China.

Yang Chao, însărcinat cu afaceri în cadrul ambasadei Chinei în Un­ga­ria, a subliniat importanţa internaţio­na­lizării monedei chineze. Potrivit acestuia, sistemul monetar interna­ţio­nal accelerează către multipo­laritate.

„Internaţionalizarea renmbinbi oferă o nouă alternativă de încredere pentru ţările din întreaga lume“, a declarat Chao.

Conferinţa din Budapesta a fost lansată în 2015 cu scopul întăririi relaţiilor dintre banca centrală a Ungariei şi cea a Chinei, notează Budapest Business Journal.

Iniţiativa vizează să profite de pe urma ponderii în creştere la nivel internaţional a monedei chineze, să întărească rolul regional al Buda­pestei în relaţiile economice dintre China şi Europa Centrală şi să cimen­teze relaţiile economice dintre China şi Ungaria.

Un obiectiv important al băncii centrale ungare în cazul iniţiativei este de a lărgi gama de investiţii şi surse de finanţare din Ungaria şi a promova creşterea activităţii econo­mice transfrontaliere.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!