25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – Militari britanici din SAS dislocaţi în apropiere de Sudan – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Peste 100 de militari din forţele pentru operaţii speciale SAS (Special Air Service) au fost dislocaţi într-o ţară din Orientul Mijlociu pentru a sprijini evacuarea personalului Ambasadei Regatului Unit din Sudan, arată Daily Mail.

Luptele în Sudan au izbucnit, sâmbătă, între forţele conduse de cei doi generali care au organizat lovitura de stat din 2021, generalul Mohamed Hamdane Daglo, cunoscut sub numele de „Hemedti”, şeful RSF, şi comandantul armatei, generalul Abdel Fattah al-Burhane, care se află la conducerea ţării din 2021.

Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

Peste 100 de militari din forţele pentru operaţii speciale SAS (Special Air Service) au fost dislocaţi într-o ţară din Orientul Mijlociu pentru a sprijini evacuarea personalului Ambasadei Regatului Unit din Sudan, arată Daily Mail. Militarii SAS vor fi însoţiţi de o companie din Regimentul de Paraşutişti.

Ministerul britanic al Apărării a refuzat să divulge ţara în care au fost dislocaţi militarii. Luptele dintre rebelii RSF (Rapid Support Forces), susţinuţi de Rusia, şi armata Sudanului au făcut peste 400 de victime civile şi aproape 4.000 de răniţi. Militarii britanici vor coopera cu cei americani în operaţiile de salvare a civililor.

Conform unei anchete CNN, gruparea de mercenari Wagner a livrat echipamente militare rebelilor, printre care şi sisteme portabile de rachete antiaeriene şi antitanc.

Şi Statele Unite au trimis trupe şi echipamente suplimentare la o bază navală din Djibouti, din Golful Aden, pentru a se pregăti pentru posibila evacuare a personalului Ambasadei SUA din Sudan, a transmis joi Pentagonul. Sunt peste 16.000 de cetăţeni americani în Sudan, conform presei americane.

Sunt luate în vedere contingente de reacţie rapidă ale Infanteriei Marine, alături de elicoptere şi aeronave. Doi oficiali ai administraţiei Biden spun că detaşările la Camp Lemmonier din Djibouti sunt necesare din cauza situaţiei actuale incerte din Sudan, unde luptele fac ravagii între două facţiuni aflate în conflict.

Şi Japonia a anunţat că o aeronavă militară a plecat spre Djibouti, pentru a evacua personalul ambasadei din Sudan, în caz de nevoie.

Luptele în Sudan au izbucnit, sâmbătă, între forţele conduse de cei doi generali care au organizat lovitura de stat din 2021, generalul Mohamed Hamdane Daglo, cunoscut sub numele de „Hemedti”, şeful RSF, şi comandantul armatei, generalul Abdel Fattah al-Burhane, care se află la conducerea ţării din 2021. Joi, comandantul RSF a anunţat încetarea focului pentru trei zile, din motive umanitare şi religioase, mai arată CNN.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (monitorulapararii.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!