15.4 C
București
sâmbătă, martie 15, 2025

Banking & Servicii financiare – Oradea, poartă către Vest, un proiect ZF susţinut de Banca Transilvania. Ştefan… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Grupul deţine astăzi grădiniţa cu program prelungit Wenford Academy, care dispune de şase grupe de antepreşcolari şi 11 grupe de preşcolari, în total 17 grupe, cu un efectiv de 260 de copii, şi partea de liceu ♦ În ceea ce o priveşte pe aceasta din urmă, la ciclurile primar, gimnazial şi liceal există un efectiv de 332 de elevi repartizaţi în 21 de clase.

Grupul deţine astăzi grădiniţa cu program prelungit Wenford Academy, care dispune de şase grupe de antreprescolari şi 11 grupe de prescolari, în total 17 grupe, cu un efectiv de 260 de copii, şi partea de liceu.

„Cât priveşte partea de liceu, cu ciclurile primar, gimnazial şi liceal, avem un efectiv de 332 de elevi repartizaţi pe grupe de vârste în 21 de clase.

♦ Grupul deţine astăzi grădiniţa cu program prelungit Wenford Academy, care dispune de şase grupe de antepreşcolari şi 11 grupe de preşcolari, în total 17 grupe, cu un efectiv de 260 de copii, şi partea de liceu ♦ În ceea ce o priveşte pe aceasta din urmă, la ciclurile primar, gimnazial şi liceal există un efectiv de 332 de elevi repartizaţi în 21 de clase.

Wenford Academy a pornit la drum în 2007, când Ştefan Adrian şi soţia sa au deschis prima creşă privată. Aceasta avea trei copii, din care unul al lor, care astăzi e student la Timişoara, şi şapte angajaţi.

„Oraşul noastră este într-o continuă dez­voltare, aşa că e loc şi pentru dezvoltarea învă­ţământului particular. Noi suntem iniţiatorii, cei care am deschis această piaţă în 2007. Atunci am înfiinţat prima creşă particulară în Oradea“, îşi ami­nteşte Ştefan Adrian, cofondatorul asociaţiei Viitorul Acum, asociaţie care are ca scop administrarea grădi­niţelor cu program prelungit Wenford Academy şi a liceului teoretic ce operează sub acelaşi nume.

Prima săptămână a fost extrem de grea pentru că antrepre­norii, profesori la bază, nu ştiau exact ce vor face.

„În aceşti ani ne-am profesionalizat şi am ajuns în momentul de faţă să educăm peste 500 de copii, atât la nivelul antepreşcolar, preşcolar, cât şi la nivelul de primar, gimnazial şi liceal. Am pornit pe acest drum datorită soţiei mele, Natalia Ştefan, care este alături de mine în tot ceea ce facem. A fost greu la început, am trecut prin multe, dar acum am ajuns aici.”

Antreprenorul spune că au fost multe momente dificile, dar cel mai greu dintre ele a fost pandemia.

„A fost definitorie, ne-a scos din zona de confort, ne-a stimulat la maximum. Am reuşit să trecem cu bine peste acea perioadă, chiar nesperat de bine în condiţiile în care nu am pierdut decât 7% din efectivul de copii. Restul au rămas alături de noi.”

Atunci, familia Ştefan a înfiinţat încă o societate comercială, care s-a ocupat de partea de catering a creştelor, grădiniţelor şi şcolii.

„Am luat diferite decizii necesare pentru a continua.”

Pe de altă parte, prezentul este cel mai bun moment, dar este rezultatul a 17-18 ani de activitate, spune el. Ştefan Adrian a fost prezent în cadrul emisiunii Oradea, poartă către Vest, un proiect ZF susţinut de Banca Transilvania.

„Dezvoltarea noastră a venit ca urmare a cererii de la părinţii. Când copiii urmau să termine anii de creşă, ne-au întrebat de ce nu facem o grădiniţă şi tot aşa. Astfel, ne-am dezvoltat pas cu pas.”

Grupul deţine astăzi grădiniţa cu program prelungit Wenford Academy, care dispune de şase grupe de antreprescolari şi 11 grupe de prescolari, în total 17 grupe, cu un efectiv de 260 de copii, şi partea de liceu.

„Cât priveşte partea de liceu, cu ciclurile primar, gimnazial şi liceal, avem un efectiv de 332 de elevi repartizaţi pe grupe de vârste în 21 de clase. Ne-am dori ca toţi copiii să fie în acelaşi campus, ar fi un avantaj din punct de vedere administrativ, dar e greu să găsim asemenea spaţii. Ei sunt împărţiţi în trei unităţi.”

Totodată, sunt 137 de cadre didactice. „Eu şi soţia mea ne dedicăm managementului, nu mai predăm.”

Antreprenorul spune că învăţământul privat oferă o alternativă cadrelor didactice şi creează competiţie pentru învăţământul de stat. Iar competiţia e bună.

„Am lucrat în învăţământ. Nu blamăm învăţământul de masă, de stat. Suntem produsele acelui învăţământ. Curicula românească nu este una de slabă calitate, doar că trebuie prezentată, pregătită şi predată într-o formă adaptată.”

De altfel, Wenford Academy merge pe această curiculă. În plus, are o paletă largă de activităţi extracuriculare şi ateliere, spune antreprenorul.

„Tehnologia este un extrem de bun suport pentru educaţie. Trebuie să ştii să o foloseşti. La noi, tehnologia se foloseşte din plin, prin tablele smart, prin accesul la internet, la infrastructura, la tot ce trebuie.”

Instituţia are copii atât din Oradea, cât şi din alte oraşe din România. Şunt şi străini.

„Imaginea foarte bună pe care o are Oradea în momentul de faţă, datorită administraţiei, dar şi dezvoltarea continuă a urbei determină foarte multe persoane să se mute aici. Există inclusiv oameni de dincolo de graniţă. Noi avem copii şi din Cluj, Bucureşti sau Iaşi, dar şi din exterior. De exemplu, acum ne vin doi copii chiar din Corea de Sud.”

Ştefan Adrian spune că Oradea este un oraş-şantier, dar un şantier care se şi termină. Este un oraş care se dezvoltă foarte frumos. În plus, este un oraş aşezat în mod norocos la graniţa de Vest.

„Pe viitor, noi ne dorim stabilitate şi menţinerea sau accelerarea ritmului de dezvoltare”, conchide antreprenorul.

Asociaţia Viitorul Acum a avut venituri totale de 10,6 mil. lei în 2023, faţă de 9,2 mil. lei în anul anterior.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!