4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Banking & Servicii financiare – Pro şi contra eliminării excepţiilor fiscale: economiştii spun că facilităţile fiscale trebuie eliminate, mediul de afaceri vrea să le păstreze – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România, asociaţia analiştilor financiari ♦ Adrian Codirlaşu, analist financiar: Este nevoie de această reformă şi de echitate în sistemul fiscal ♦ Radu Burnete, confederaţia patonală Concordia: Mediul de afaceri trebuie consultat înaintea unor astfel de modificări ♦ Ionuţ Negoiţă, dezvoltator imobiliar: Dacă se elimină facilităţile, preţul de construcţie pe metru pătrat la locuinţe va creşte 8-10% Ca să mai acopere din gaura de la buget, coaliţia de guvernare PSD-PNL discută de mai bine de o săptămână ce măsuri să ia.

Adrian Codirlaşu, vice­pre­şedintele CFA România, asociaţia ana­liştilor financiari

♦ Adrian Codirlaşu, analist financiar: Este nevoie de această reformă şi de echitate în sistemul fiscal ♦ Radu Burnete, confederaţia patonală Concordia: Mediul de afaceri trebuie consultat înaintea unor astfel de modificări ♦ Ionuţ Negoiţă, dezvoltator imobiliar: Dacă se elimină facilităţile, preţul de construcţie pe metru pătrat la locuinţe va creşte 8-10%

Ca să mai acopere din gaura de la buget, coaliţia de guver­na­re PSD-PNL discută de mai bine de o săptămână ce mă­suri să ia. Discuţiile din acest moment sunt în jurul eliminării unor facili­tăţi fiscale şi creşteri de taxe pentru alcool, tutun sau zahăr. Marcel Ciolacu, premierul României, spune că excepţiile fiscale din România se ridică la 74 mld. lei.

Economiştii spun de ani buni că siste­mul fiscal trebuie să fie echitabil, adică toată lumea să plătească taxe. În aceeaşi vre­me, reprezentanţii mediului de afaceri sunt de părere că preţurile vor creşte odată cu eliminarea facilităţilor fiscale dintr-un sector şi cer consultări cu guvernul îna­inte de a lua aceste măsuri.

„În general, facilităţile sunt puse pe termene scur­te, deci nu există fa­cilităţi permanente, ci puse pe termene scurte pentru a realiza un obiectiv. Acum, în cazul acestor facilităţi, mul­te sunt de extrem de mult timp şi practic s-au per­manentizat, iar prin ur­mare este nevoie de o refor­mă. Această reformă este cu­prinsă şi în programul PNRR şi, de asemenea, din perspectiva echităţii fiscale, este necesară o reformă în cadrul acestor facilităţi“, a spus Adrian Codirlaşu, vice­pre­şedintele CFA România, asociaţia ana­liştilor financiari.

De asemenea, Ionuţ Dumitru, eco­nomist-şef al Raiffeisen Bank şi fost pre­şedinte al Consiliului Fiscal spune de mai mult timp că facilităţile fiscale trebuie eliminate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!