4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Banking & Servicii financiare – ZF Bankers 2023. Andrei Burz-Pînzaru, partener, Reff&Asociaţii, Deloitte Legal: Văd autorităţile de reglementare ca pe un agent al schimbării în sistemul bancar, ele au stimulat şi au pus presiune pe bănci să inoveze – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Toată treaba asta s-a făcut cu un cost pentru sistemul bancar pentru că comisioanele din plăţi erau una dintre puţinele surse de venituri fără risc pentru sistemul bancar.

Eu văd autorităţile ca pe un agent al schimbării în sistemul bancar“, a spus Andrei Burz-Pînzaru în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2023, care s-a desfăşurat spre finalul lunii iunie.

De asemenea, el spune că Deloitte a făcut în anul 2021 un sondaj global care a trecut în revistă 100 de challenger banks, neo banks, şi a identificat circa şase caracteristici definitorii, ADN-ul lor.

Andrei Burz-Pînzaru: Faptul că poţi să faci servicii de plată fără să fii bancă vine tocmai din deschiderea autorităţilor, care acum mulţi ani de zile au lansat acea directivă – payment services directive – prin care au luat monopolul serviciilor de plată de la bănci. Neobăncile s-au dus exclusiv către digital natives.

„Autorităţile de reglementare la nivel european au îmbrăţişat de ani de zile tehnologia şi au stimulat acest lucru. Au stimulat activ, vorbim despre o presiune, au forţat băncile să inoveze, creând cadrul legal prin care să oblige sistemul bancar să colaboreze cu fintechurile.“

Autorităţile de reglementare au fost un agent al schimbării în sistemul bancar, având în vedere că au stimulat şi au pus presiune pe bănci să inoveze, crede Andrei Burz-Pînzaru, partener, Reff&Asociaţii, Deloitte Legal.

„Autorităţile de reglementare la nivel european au îmbrăţişat de ani de zile tehnologia şi au stimulat acest lucru. Au stimulat activ, vorbim despre o presiune, au forţat băncile să inoveze, creând cadrul legal prin care să oblige sistemul bancar să colaboreze cu fintech-urile. Toată treaba asta s-a făcut cu un cost pentru sistemul bancar pentru că comisioanele din plăţi erau una dintre puţinele surse de venituri fără risc pentru sistemul bancar. Tocmai ele au fost democratizate. Eu văd autorităţile ca pe un agent al schimbării în sistemul bancar“, a spus Andrei Burz-Pînzaru în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2023, care s-a desfăşurat spre finalul lunii iunie.

De asemenea, el spune că Deloitte a făcut în anul 2021 un sondaj global care a trecut în revistă 100 de challenger banks, neo banks, şi a identificat circa şase caracteristici definitorii, ADN-ul lor. Cea de-a şasea caracteristică menţionată este că povara de conformitate, de cadru legislativ este mai redusă în cazul neo banks.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!