28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Retail – Auchan renunță la formatul Auchan Discount în favoarea conceptului Atac Hiper Discount – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Retailerul francez Auchan continuă investițiile în extinderea noului concept de hipermarket Atac Hiper Discount. Astfel, magazinele Auchan Discount Calea Șagului din Timișoara și Auchan Discount Ploiești au fost remodelate sub formatul Atac Hiper Discount. Retailerul ajunge astfel la trei unități sub acest concept, după ce primul hipermarket Atac a fost deschis la Brașov în luna

Retailerul francez Auchan continuă investițiile în extinderea noului concept de hipermarket Atac Hiper Discount. Astfel, magazinele Auchan Discount Calea Șagului din Timișoara și Auchan Discount Ploiești au fost remodelate sub formatul Atac Hiper Discount. Retailerul ajunge astfel la trei unități sub acest concept, după ce primul hipermarket Atac a fost deschis la Brașov în luna aprilie.

Sub sloganul „Jos cu prețurile!”, magazinele ATAC propun prețuri mici la scară generalizată, precum și un sistem de prețuri cu reducere în cascadă, pentru cantități mai mari, datorită optimizărilor de game și reducerii cheltuielilor de operare.

În cele două noi magazine Atac Hiper Discount clienții au acces la peste 15.000 de produse, atât proaspete (brutărie, legume și fructe), cât și de băcănie, detergenți și produse de curățenie, produse cosmetice și de îngrijire, băuturi alcoolice, răcoritoare și produse nealimentare sezoniere și de primă necesitate, la prețuri foarte avantajoase.

Fiecare dintre cele două noi magazine dispune de o suprafață generoasă, de peste 7.000 mp, clienții având parte în continuare de confort și o experiență facilă la cumpărături. Noul format de hiper discount păstrează aleile largi, oferă un parcurs rapid clienților, o semnalizare vizibilă a categoriilor și un număr mare de case de marcat (atât case cu servicii de scanare și încasare asigurate de casierii Auchan, cât și case care pot fi operate în regim self check-out). În fiecare dintre noile magazine Atac activează peste 100 de angajați, iar magazinele sunt deschise zilnic în intervalul 8:00-21:00.

Cum oferă Atac prețuri mult mai bune în retailul local

Conceptul de hiper discount răspunde puterii de cumpărare a românilor, cu un sortiment variat format din 60% produse alimentare și 40% nealimentare, atât mărci și produse românești, branduri internaționale consacrate, cât și produse marcă proprie la un excelent raport calitate-preț. Prețurile sunt reduse ca urmare a unor investiții anterioare ce au vizat reducerea consumului de energie electrică, diminuarea spațiilor pentru vitrinele frigorifice, optimizarea proceselor logistice, precum și reducerea costurilor de transport și a investițiilor în decor și publicitate. Totodată, în Atac, retailerul aprovizionează și manipulează produsele la palet și bax, utilizând un mobilier adaptat, prezintă game de produse esențiale, reduce consumabilele, ambalajele și spațiile de depozitare și negociază achiziția de cantități mari pentru prețuri mai bune.

„Prin Atac, facem încă un pas important în misiunea noastră de a proteja puterea de cumpărare a clienților noștri – atât persoane fizice, cât și juridice, oferim prețuri și mai avantajoase, inclusiv prin politici de preț tip „cascadă”, prin care prețul unui produs scade pe măsură ce cantitatea achiziționată crește. Nucleul strategiei comerciale este de a susține cu adevărat puterea de cumpărare, oferind o soluție și mai eficientă de discount, unde toate economiile realizate sunt reinvestite în eforturile de a susține nivelul de preț promis. Volumele mărite vândute ne permit rotații mai bune și prețuri și mai mici, pentru a răspunde cel mai bine la nevoile consumatorilor”, a declarat Ioana Toșa, Director Vânzări Auchan Retail România.

În plus, clienții magazinelor Atac au în continuare oportunitatea de a contribui în mod activ la protejarea mediului înconjurător având la dispoziție serviciul de colectare a uleiului alimentar uzat, Sistemul de Garanție – Returnare pentru colectarea ambalajelor tip PET, din aluminiu și sticlă, dar și raionul Zero Risipă unde produsele care se apropie de termenul de expirare au reduceri considerabile de preț.

Auchan România are în portofoliu peste 430 de magazine, cuprinzând 30 de hipermarketuri clasice, 3 hipermarketuri Hiper Discount, 7 supermarketuri, magazinul Auchan Go și aproape 400 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care majoritatea în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe în 2022 de peste 1,2 miliarde de euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ omnicanal, modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, în fiecare zi. 
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistaprogresiv.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!