25.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Retail – Rețeaua Profi, extinsă cu șapte noi magazine în luna mai – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Profi Rom Food, comerciant aflat pe locul trei în topul retailerilor din România, a inaugurat șapte locații noi în luna mai, focusul fiind păstrat pe formatul Loco. Cinci din cele șapte magazine noi au fost inaugurate sub acest format dedicat zonelor rurale, cel mai mare dintre ele, cu o suprafață de vânzare de 347 metri

Profi Rom Food, comerciant aflat pe locul trei în topul retailerilor din România, a inaugurat șapte locații noi în luna mai, focusul fiind păstrat pe formatul Loco. Cinci din cele șapte magazine noi au fost inaugurate sub acest format dedicat zonelor rurale, cel mai mare dintre ele, cu o suprafață de vânzare de 347 metri pătrați, fiind în satul Odobești din județul Dâmbovița.

Compania a mai adăugat un Profi Loco în județul Brăila, comuna Bărăganul, județul Bihor, comuna Leș, județul Dolj, comuna Gangiova, și în Timiș, comuna Pădureni.

Tot în luna mai, retailerul a mai deschis un Profi Super în Ialomița, la Manasia, locație cu o suprafață de vânzare de 419 metri pătrați, și încă un Profi GO la Timișoara, locație cu o suprafață de vânzare de 141 metri pătrați. 

Profi a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 12,92 miliarde de lei, în creștere cu 1,3 miliarde de lei față de anul precedent, însă vorbim despre un ritm de creștere mai lent prin comparație cu 2022, când retailerul a bifat un avans de 22% față de 2021 până la pragul de 11,6 miliarde de lei.


Citește și Topul marilor rețele de retail: 2023, un an cu rezultate afectate de inflație


Totodată, compania și-a diminuat considerabil pierderile raportând un rezultat net de -213,02 milioane de lei, față de -285,96 de milioane de lei în 2022.

„Așa cum menționăm în fiecare an, pentru noi rezultatul net nu este semnificativ, fiind influențat de factorii specifici unei companii care a trecut prin valuri successive de M&A, cu un goodwill foarte mare care doar conform standardelor locale de contabilitate se amortizează și impactează artificial negativ rezultatul net, cu sute de milioane de lei. Conform standardelor internaționale IFRS însă, acest goodwill nu se amortizează și așadar nu influențează negativ rezultatul net. Rezultatul este influențat totodată de modul nostru de finanțare și de creșterea accelerată a ROBOR din ultimii doi ani, care este de 2-3 ori mai mare față de anul 2021, ceea ce generează cheltuieli semnificative cu dobânda. În orice caz, subliniez încă o dată faptul esențial că Profi este o companie sănătoasă, care plătește impozit pe profit”, a declarat Andrei Bica, Director Financiar Profi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistaprogresiv.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!