11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Retail – Carrefour deschide un nou concept de magazin în Franța – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Carrefour a inaugurat în Franța un nou concept de magazin, sub brandul Potager City, care va oferi o selecție de fructe și legume ”de calitate” și la ”prețuri corecte”, scrie Esmmagazine.com. Primele două magazine Potager City au fost deja deschise în Paris și oferă o sortimentație de 100 de produse, fructele și legumele de sezon

Carrefour a inaugurat în Franța un nou concept de magazin, sub brandul Potager City, care va oferi o selecție de fructe și legume ”de calitate” și la ”prețuri corecte”, scrie Esmmagazine.com.

Primele două magazine Potager City au fost deja deschise în Paris și oferă o sortimentație de 100 de produse, fructele și legumele de sezon având o pondere semnificativă. Gama de produse va fi suplimentată, în funcție de fiecare magazin în parte, cu până la 170 de produse aparținând Omie&Cie, o companie care promovează agricultura regenerativă, cu aproximativ 40 de SKU-uri de vin și peste 230 de produse precum brânză, lactate, carne și alte articole ultra-fresh. Chiar dacă magazinele au un design modern, prețurile produselor sunt cu 10-12% mai mici decât ale competitorilor.

Totodată, clienții pot opta pentru varianta click&collect, putând ridica din magazin fructele și legumele pe care le-au comandat pe site-ul online.

Retailerul va mai deschide luna aceasta un magazin în Paris, acesta fiind și orașul în care compania își va concentra expansiunea noului format.

Carrefour Group a achiziționat Potager City în 2020 și de atunci compania a continuat să se dezvolte ajungând în prezent la afaceri de 20 mil. euro, 250.000 de clienți și peste 700 de puncte pick-up al produselor.

Citiți și: Direcțiile strategice spre care accelerează Carrefour România

Carrefour România, unul dintre cei mai importanți jucători din piața locală de retail, a raportat pentru anul 2022 o cifră de afaceri de 2,61 de miliarde de euro, marcând o creștere de 11,3% față de 2021. În termeni organici (excluzând deschiderile noi din ultimele 12 luni), retailerul a înregistrat un avans de 9%.

Rezultatul poziționează România în topul celor mai performante țări, atât din perspectiva regională, cât și globală. Astfel, la nivel european România ocupă în continuare poziția a doua după Polonia, care a bifat un plus de 12% la nivel like for like, până la pragul de 2,29 miliarde de euro. La nivel de grup, cea mai bună performanță a fost raportată în Argentina, care a înregistrat un avans de 84,3%, urmată de Brazilia, cu un plus de 12,4% din perspectivă like-for-like.

În Franța, cea mai importantă piață pentru Carrefour, retailerul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 42 de miliarde de euro, în creștere cu 3,4%. Cele mai bune rezultate au fost raportate pe segmentul de convenience, care a înregistrat anul trecut o creștere de peste 10%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistaprogresiv.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!