11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Retail – Profi menține ritmul inaugurărilor la începutul acestui an – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Profi, retailerul deținut de fondul de investiții Mid Europa Partners, a raportat o cifră de afaceri de 11,6 miliarde de lei pentru anul 2022 marcând un avans de 22% față de anul precedent, a anunțat Gaetan Pacton, Directorul General al companiei.

Avansul a fost susținut de investițiile în expansiune și remodelare, retailerul bifând anul trecut peste 270 de magazine remodelate și deschise, dintre care 96 de unități comerciale noi.

Acum a crescut de cinci ori, așa că vom alege atent unde deschidem, vom căuta cele mai profitabile opțiuni și vom încerca să găsim cel mai bun raport între inaugurări și modernizări”, a declarat Gaetan Pacton.

Retailerul deținut de fondul de investiții Mid Europa Parteners continuă să extindă rețeaua de magazine la nivel național și și-a consolidat prezența la nivelul județelor Dolj, Timiș, Constanța, Gorj, Giurgiu și Bistrița-Năsăud. Potrivit informațiilor furnizate de companie, din cele șase magazine deschise luna trecută, două au fost în formatul Profi Super, două Profi Loco și încă două Profi City.

Cea mai mare locație este cea inaugurată în Constanța, sub formatul Super, pe strada Ștefăniță Vodă, nr. 27. Dintr-o suprafață totală de 507 metri pătrați, spațiul de vânzare ocupă 380 metri pătrați.  A doua locație cea mai mare în funcție de suprafața de vânzare este cea din comuna Joița, județul Giurgiu. Cu un spațiu de vânzare de 341 metri pătrați, magazinul sub format Profi City se află pe Calea București, nr. 150.

Profi, retailerul deținut de fondul de investiții Mid Europa Partners, a raportat o cifră de afaceri de 11,6 miliarde de lei pentru anul 2022 marcând un avans de 22% față de anul precedent, a anunțat Gaetan Pacton, Directorul General al companiei.
Avansul a fost susținut de investițiile în expansiune și remodelare, retailerul bifând anul trecut peste 270 de magazine remodelate și deschise, dintre care 96 de unități comerciale noi.

În ceea ce privește așteptările pentru anul acesta, compania și-a setat menținerea businessului pe un trend ascendent, însă compania așteaptă o diminuare a creșterii prin comparație cu anul precedent.

„Vom menține ritmul de expansiune la peste 250 de inaugurări și remodelări, însă va exista o atenție mai mare planificării pentru că finanțarea s-a scumpit foarte mult în ultima perioadă. În anii anteriori, costul de finanțare era foarte mic. Acum a crescut de cinci ori, așa că vom alege atent unde deschidem, vom căuta cele mai profitabile opțiuni și vom încerca să găsim cel mai bun raport între inaugurări și modernizări”, a declarat Gaetan Pacton.


Citește și Premieră pe piața locală de achiziții: Profi și Auchan semnează un parteneriat


Pentru 2023, retailerul a alocat un buget de investiții de peste 500 de milioane de lei. Din perspectiva formatelor, Profi va continua să investească atât în zonele urbane, cât și în rural, în prezent aproape o treime din numărul total de magazine operând sub conceptul Loco.

Totodată, retailerul este în proces de testare a unui nou concept de magazin de convenience.

„În acest moment funcționează trei unități sub denumirea Profi Mini. Magazinele au fost deschise în septembrie 2022 și sunt încă în faza de testare. Cred că viitorul în retail este conveniența și dacă ne uităm la piața locală acest format nu este încă acoperit. Drept urmare testăm un format în care avem focus pe categoriile de conveniență”, a adăugat executivul francez.

Cu peste 1.641 de magazine prezente în mai bine de 770 de localități, Profi este unul dintre cei mai importanți jucători din piața locală de retail. În anul financiar 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 9,5 miliarde de lei, în creștere cu 8% față de anul precedent, rezultat care poziționează Profi pe poziția a patra în topul celor mai mari jucători din piața locală de retail.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistaprogresiv.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!