0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Retail – Peste 81% din cheltuielile Kaufland cu aprovizionarea, direcționate către furnizori români – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Kaufland România a colaborat cu peste 2.500 de furnizori locali de produse și servicii în anul 2021, potrivit raportului de sustenabilitate, colaborare care s-a ridicat la valoarea de 12,3 milioane de lei.

Mai exact, dintr-un total de peste 15,2 milioane de lei cheltuieli avute cu furnizorii la nivelul anului trecut, către cei din România a mers 81% din această sumă.

Din totalul de peste 23.900 de produse alimentare disponibile în portofoliul Kaufland România, circa 19.800 articole sunt de origine națională.

Kaufland România a colaborat cu peste 2.500 de furnizori locali de produse și servicii în anul 2021, potrivit raportului de sustenabilitate, colaborare care s-a ridicat la valoarea de 12,3 milioane de lei. Mai exact, dintr-un total de peste 15,2 milioane de lei cheltuieli avute cu furnizorii la nivelul anului trecut, către cei din România a mers 81% din această sumă.

Din totalul de peste 23.900 de produse alimentare disponibile în portofoliul Kaufland România, circa 19.800 articole sunt de origine națională. Totodată, retailerul oferă o gamă variată de produse marcă proprie, cu un raport preț-calitate avantajos, dintre care peste 2.500 sunt produse alimentare. Și, din totalul de peste 1.700 de produse care dețin deja o certificare de sustenabilitate, peste 1.000 sunt produse marcă proprie.

Cel mai recent Raport de sustenabilitate Kaufland România oferă o analiză completă și transparentă pentru activitatea companiei din anul financiar 2021, cuprins în perioada martie 2021 – februarie 2022.  Iar abordarea sustenabilă Kaufland se reflectă asupra întregului lanț valoric, compania împărtășind progresele din Raportul de Sustenabilitate 2021 în mai multe domenii cheie, precum:

Angajați

 • Kaufland România investește în echipele sale, obținând titlul de Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv în România, respectiv al treilea an în Europa;
 • La finalul anului financiar 2021, a avut un total de peste 15.700 de angajați, dintre care 72,7% sunt femei și 27,3% sunt bărbați;
 • Femeile ocupă 41,2% din totalul pozițiilor de management (Executive și Top Management).
 • Numărul total al angajaților cu dizabilități a fost de 533, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 19% în ultimul an;
 • Valoarea financiară totală a beneficiilor oferite angajaților în perioada de raportare a fost de peste 94 milioane de lei.

Comunitate

 • Bugetul total al investițiilor cu impact la nivel comunitar, prin donații și sponsorizări, a depășit 40,9 milioane de lei;
 • A încheiat parteneriate cu peste 80 de ONG-uri din țară;
 • A susținut și implementat 117 proiecte sociale, de educație, mediu, cultură, sport și sănătate.
 • A demarat 2 programe de finanțare, prin care oferă granturi nerambursabile organizațiilor neguvernamentale din România – StartONG și În stare de bine.
 • Numărul total al beneficiarilor direcți și indirecți a depășit totalul de 1,2 milioane de oameni.

Mediu – materiale și ambalaje

 • Toate magazinele Kaufland România dispun de aparate de colectare a deșeurilor, instalate în parcări, prin care au fost colectate peste 10,8 milioane de ambalaje reciclabile;
 • Bugetul total al investițiilor pentru extinderea și întreținerea rețelei de aparate de reciclare a depășit 25 milioane de lei;
 • Peste 150.000 lei au fost investiți în sistemele de colectare „Broscuța”, amplasate în toate magazinele rețelei naționale. Clienții au colectat peste 247.000 de recipiente de produse de curățenie și igienă cu ajutorul acestora, în perioada menționată;
 • Compania a reciclat peste 68% din deșeurile generate din propriile operațiuni, adică peste 37.500 tone.
 • Compania a dezvoltat propria strategie integrată de reducere a plasticului utilizat pentru produsele marcă proprie – REset plastic.

Mediu – Energie și emisii

 • Consumul de energie electrică din surse regenerabile (MWh) pentru magazinele Kaufland a depășit 96%;
 • Investițiile în stațiile de încărcare pentru mașinile electrice au depășit suma de 4,8 milioane lei;
 • Compania a investit 1,5 milioane euro pentru dotarea magazinelor cu 3.700 panouri fotovoltaice.

Kaufland România a fost desemnată „Cea mai transparentă și performantă companie în direcția sustenabilității”, ca urmare a demersului de a-și comunica impactul economic, social și de mediu, dar și a performanței înregistrate în direcția sustenabilității.
Organizat anual, ranking-ul Romania CST Index are la bază o analiză independentă complexă care evaluează pe baza a 78 de indicatori de sustenabilitate, grupați în 10 categorii, gradul de transparență și performanța activității companiei în atingerea țintelor și obiectivelor de sustenabilitate.

Astfel, pentru al cincilea an la rând, Kaufland România a obținut primul loc în topul celor mai sustenabile companii din țară, cu 97 de puncte din 100, conform analizei realizate de agenția de consultanță The Azores și prezentate în cadrul ediției Romania CST Index de anul acesta. Kaufland România a fost recompensată cu distincția Gold Level, la finalul conferinței „Best Practices in Corporate Sustainability”, ediția a 7-a, care a avut loc miercuri, 14 decembrie 2022.

Titlul a fost acordat pe baza evaluării mai multor categorii, și anume: guvernanța corporativă, diversitatea, impactul economic, schimbările climatice, mediul înconjurător, drepturile omului și politica anti-corupție, angajați, marketing, investiții în comunitate și lanțul de aprovizionare.


Citește și Kaufland ajunge la 160 de magazine pe plan local


Premiul Gold Level reprezintă o recunoaștere a eforturilor Kaufland România de a reuni, într-un raport de sustenabilitate aliniat standardelor internaționale de raportare Global Reporting Initiative (GRI) – toate informațiile non-financiare relevante, într-un exercițiu complet de transparență și asumare a unor obiective de investiții și performanță. În plus, raportul a fost auditat de către o companie specializată, în conformitate cu Standardul ISAE 3000.

„Această distincție anuală confirmă implicarea Kaufland în societatea românească și ne motivează, de la an la an, să ne setăm obiective tot mai ambițioase. Companiile joacă un rol esențial în generarea schimbării, mai ales prin puterea exemplului. Ne concentrăm să fim buni fiecare în parte, dar numai împreună putem avea un impact semnificativ. De aceea, mă bucur să văd că tot mai mulți jucători din mediul de afaceri iau atitudine și se implică activ, în beneficiul comunității”, declară Marco Hößl, CEO Kaufland România și Republica Moldova.

Mai mult, Kaufland România și-a asumat să ia măsuri și să implementeze proiecte care contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (Global Compact), care abordează cele mai presante probleme ale planetei, de la eradicarea sărăciei, îmbunătățirea sănătății și a educației, creșterea sustenabilității urbane și până la susținerea principiilor de guvernanță recomandate de ONU în domeniul drepturilor omului, anti-corupție, protecția mediului și practici de lucru sustenabile.

Totodată, compania și-a asumat noi ținte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în urma aderării Grupului Schwarz la Inițiativa Science Based Targets, ținte care sunt în concordanță cu nivelul de decarbonizare necesar pentru a limita creșterea temperaturii globale la 1,5°C.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistaprogresiv.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!