35.2 C
București
luni, august 8, 2022

Ce este?

Analiza câmpului de forțe este un model de structură pentru evaluarea și răspunsul la factorii pozitivi și negativi care influențează o situație de afaceri, o problemă strategică sau o oportunitate de afaceri.

Beneficii

Analiza câmpului de forțe examinează situația curentă a organizației într-un mod clar și ușor de înțeles, identifică riscurile care pot apărea în cazul unei schimbări, implică angajații în determinarea punctelor forte și punctelor slabe și ajută la luarea deciziilor.

Cum se utilizează?

Analiza câmpului de forțe a fost dezvoltată inițial de sociologul Kurt Lewin ca mijloc de analiză a situațiilor sociale. În afaceri este folosită pentru a analiza factorii care ajută sau împiedică o afacere în gestionarea corectă a schimbării sau rezolvarea unei probleme. Analiza câmpului de forță poate ajuta la identificarea acelor factori care trebuie depășiți pentru ca schimbarea să aibă succes.

evaluarea câmpului de forțe
Procesul analizei câmpului de forțe

Procesul de analiză a câmpului de forțe este următorul:

  1. Definiți problema în mod clar;
  2. Stabiliți rezultatul dorit;
  3. Identificați forțele care susțin schimbarea;
  4. Identificați forțele care împiedică schimbarea;
  5. Dezvoltați o strategie de schimbare prin: (a) adăugarea factorilor care susțin schimbarea; (b) consolidarea factorilor existenți care susțin rezultatul dorit și (c) – eliminarea factorilor negativi care împiedică schimbarea.

Analiza câmpului de forțe este foarte simplă, iar completarea sa presupune ca pentru fiecare forță care favorizează schimbarea să fie definită și o forță care se opune schimbării.

În cele ce urmează veți putea aplica acest instrument pe specificul propriei companii. După salvarea rezultatului (intermediar sau final), acesta va fi trimis pe email persoanei care a completat, iar pentru utilizatorii logați acesta poate fi accesat într-un dashboard propriu, unde formularul poate fi ajustat și îmbunătățit in permanență.

Utilizați instrumentul

Loading

Cum poți crește vizibilitatea afacerii tale?

spot_img

Descoperă Management PRO!

Distribuie instrument!

spot_img

Descoperă alte instrumente

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!