24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

Ce este?

Obiectivele strategice sunt obiectivele generale, de nivel înalt, pe care o organizație își propune să le atingă într-un interval de timp stabilit. Rolul unor obiective strategice este de a articula ceea ce intenționează organizația să facă pentru a-și îndeplini misiunea și viziunea și reprezintă fundația pentru proiectarea și implementarea inițiativelor strategice.

obiective strategice, formulare obiective strategice, stabilire obiective, obiectivele strategice

Beneficii

Obiectivele strategice sunt importante deoarece acestea permit stabilirea priorităților în alocarea resurselor financiare, umane și materiale și identificarea cerințelor privind abilitățile și aptitudinile necesare. De asemenea, pe baza obiectivelor strategice sunt generate obiectivele la nivel de echipă și individual, formând astfel un cadru pentru a concentra și alinia eforturile tuturor angajaților. Obiectivele strategice stabilesc direcțiile de acțiune pentru următorii ani la nivelul tuturor funcțiunilor: marketing, operațional, IT, resurse umane.

Cum se utilizează?

Obiectivele strategice reflectă starea viitoare dorită la nivelul organizației, fiind esențiale pentru a asigura succesul său viitor, și cel mai adesea articulate ca punct culminant al unui proces de planificare strategică.

Pe baza unei analize cuprinzătoare a punctelor forte, a oportunităților, a punctelor slabe și a amenințărilor top managementul trebuie să anticipeze implicațiile exacte și să deducă în mod logic ce trebuie să facă o organizație pentru a avansa strategic, pentru a concura eficient pe piață, apoi să exprime acest lucru într-un mod succint și convingător, formulând un obiectiv strategic.

Obiectivele strategice comunică direcția viitoare a organizației, conform cu viziunea acesteia, dar în același timp stabilesc și scena pentru proiectarea inițiativelor, a activităților operaționale și a indicatorilor cheie de performanță (KPI), meniți să evalueze menținerea direcției în îndeplinirea obiectivelor strategice.

În cele ce urmează veți putea aplica acest instrument pe specificul propriei companii. După salvarea rezultatului (intermediar sau final), acesta va fi trimis pe email persoanei care a completat, iar pentru utilizatorii logați acesta poate fi accesat într-un dashboard propriu, unde formularul poate fi ajustat și îmbunătățit in permanență.

Utilizați instrumentul

Loading

Cum poți crește vizibilitatea afacerii tale?

spot_img

Descoperă Management PRO!

Distribuie instrument!

spot_img

Descoperă alte instrumente

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!