32.9 C
București
sâmbătă, august 13, 2022

Ce este?

Modelul de poziționare pe piață se referă procesul utilizat pentru a diferenția brandul, produsele și serviciile unei companii în raport cu concurenții săi și pentru a asigura percepția de către consumatori a acestor elemente de diferențiere. Instrumentul implică analiza metodică, comunicarea eficientă și modelarea percepției consumatorilor asupra imaginii brandului și a poziției companiei pe piață.

poziționare pe piață,
Etapele procesului de poziționare pe piață

Beneficii

Un model de poziționare pe piață poate fi utilizat pentru a identifica modul în care produsele și serviciile dumneavoastră sunt aliniate sau diferă în funcție de un set de  criterii date sau față de produsele și serviciile concurenților. Un astfel de instrument asigură o înțelegere mai clară a situației companiei în raport principalii competitori, vă ajută la prioritizarea eforturilor de marketing și concentrarea resurselor de promovare către acele inițiative cu cele mai mare șanse de succes.

Cum se utilizează?

Definirea unei modalități de poziționare pe piață începe cu identificarea atributelor unice și a valorii pe care brandul le aduce pe piață: Ce face ca brandul diferit? Care este elementul de unicitate al produselor și serviciilor în raport cu nevoile clienților? De consumatorii doresc să cumpere produsele și serviciile companiei?

Răspunsul la aceste întrebări vă va ajuta să definiți poziția pe piață a brandului și să identificați segmente de clienți țintă. Pornind de aici evaluați ”distanța” dintre poziția curentă a companiei și poziția dorită și identificați ce trebuie să se schimbe pentru a perfecționa și consolida poziția companiei. O poziție clară pe piață întărește imaginea brandului, consolidând legătura de încredere dintre companie și client.

În cele ce urmează veți putea aplica acest instrument pe specificul propriei companii. După salvarea rezultatului (intermediar sau final), acesta va fi trimis pe email persoanei care a completat, iar pentru utilizatorii logați acesta poate fi accesat într-un dashboard propriu, unde formularul poate fi ajustat și îmbunătățit in permanență.

Utilizați instrumentul

Loading

Cum poți crește vizibilitatea afacerii tale?

spot_img

Descoperă Management PRO!

Distribuie instrument!

spot_img

Descoperă alte instrumente

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!