23.4 C
București
vineri, august 12, 2022

Ce este?

Modelul pentru evaluarea performanței organizaționale este un cadru dezvoltat de consultantul Marvin Weisbord. Acest instrumente este folosit pentru a descoperi problemele care sunt trecute cu vederea de top management, oferind o modalitate structurată de identificare a cauzelor fără ca sarcina să pară prea dificilă/complicată.

Beneficii

Modelul este un cadru simplu, ușor de înțeles și oferă o structură bună pentru evaluarea afacerii. Instrumentul acoperă o arie largă de elemente ce pot fi evaluate din punctul de vedere al performanței și poate fi folosit atât la nivelul întregii companii cât și la nivel de departament.

Arii de evaluare a performanței organizaționale

Cum se utilizează?

Modelul se concentrează pe problemele interne ale unei organizații  punând întrebări de diagnosticare care au legătură cu găsirea și reducerea decalajului dintre „ceea ce este” și „ceea ce ar trebui să fie”. Mediul extern, deși nu este reprezentat în modelul de evaluare / planificare a performanței organizaționale, poate fi avut în vedere în completarea analizei întrucât reflectă discrepanța dintre situația curentă din organizație și modul în care aceasta ar trebui să funcționeze pentru a răspunde cerințelor externe. Weisbord susține că presiunile externe se referă la clienții, autorități și sindicate. 

  • Scop – scopul organizației trebuie să fie clar pentru toți angajații, iar aceștia trebuie să îl accepte, chiar dacă viziunea lor personală este diferă. 
  • Structură – structura ar trebui să ofere o imagine clară a persoanelor responsabile pentru atingerea obiectivelor într-o organizație. 
  • Relații – se referă la cele între persoane, departamente, echipe și alte tipuri de grupuri care lucrează împreună în mod eficient. 
  • Recompense – sistemele de recompensare, atât formale, cât și informale, trebuie analizate pentru a se asigura o recompensare adecvată, astfel încât angajații să rămână motivați. 
  • Leadership – managerii trebuie să utilizeze resursele umane, materialele și echipamentele pe care le au la dispoziție pentru a atinge obiectivele organizației. 
  • Mecanisme utile – sunt metode care ajută angajații să-și coordoneze activitățile.
 

Instrumente complementare

Modelul de evaluare / planificare a performanței organizaționale permite echipelor să diagnosticheze structura organizațională a unei anumite afaceri, cu ajutorul unui chestionar de feedback aplicat în întreaga organizație. Alte date pot proveni și din alte tipuri de chestionare aplicate angajaților, interviuri HR, precum și interviuri ale partenerilor sau ale team leaderilor. Datele din aceste sondaje pot oferi informații cu care puteți completa cele șase segmentele ale modelului: scop, structură, relații, recompense, leadership și mecanisme utile. Utilizarea acestui model permite echipelor și liderilor să colaboreze îndeaproape pentru a dezvolta perspective care să susțină creșterea holistică a unei anumite organizații.

În cele ce urmează veți putea aplica acest instrument pe specificul propriei companii. După salvarea rezultatului (intermediar sau final), acesta va fi trimis pe email persoanei care a completat, iar pentru utilizatorii logați acesta poate fi accesat într-un dashboard propriu, unde formularul poate fi ajustat și îmbunătățit in permanență.

Utilizați instrumentul

Loading

Cum poți crește vizibilitatea afacerii tale?

spot_img

Descoperă Management PRO!

Distribuie instrument!

spot_img

Descoperă alte instrumente

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!