35.2 C
București
luni, august 8, 2022

Ce este?

Pentru proiectarea produselor noi într-un mod eficient puteți utiliza o analiză MVP. Aceasta reprezintă varianta preliminară de produs ce îndeplinește standardele minime pentru a putea fi prezentat clienților și altor părți interesate, în scopul colectării de feedback și a ipotezelor de testare. Un produs minim viabil ajută la determinarea punctului minim în care produsul are caracteristici care sunt suficient de acceptabile pentru client încât să fie dispus să-l cumpere.

definirea mvp
Definirea MVP

Beneficii

Abordarea MVP vă ajută vă concentrați pe funcționalitatea de bază a produsului, să implicați clienții și alte părți interesate în etapa inițială a dezvoltării – pentru obținerea unui feedback, să cercetați și să colectați date despre nevoile publicului țintă și să reduceți riscurile de dezvolta un produs neadecvat.

Cum se utilizează?

 Înainte ca produsul minim viabil să fie testat trebuie parcurși trei pași pentru proiectarea produselor noi:

  1. Determinați problemele pe care produsul ar trebui să le rezolve pentru clienți – Îndeplinirea acestui criteriu implică efectuarea unei cercetări, utilizarea feedback-ului utilizatorilor și realizarea unei analize competitive pentru a determina nevoile reale ale clienților.
  2. Asigurați-vă că produsul se aliniază cu obiectivele organizației – Stabiliți dacă produsul poate îmbunătăți experiența utilizatorului, respectând valorile și obiectivele companiei.
  3. Stabiliți datele specifice pe care le veți colecta pentru a testa MVP – Determinați dacă produsul generează venituri, expunere media sau îndeplinește alte obiective ale companiei. Este esențial să luați în considerare obiectivul produsului, fie că este acela de a atrage clienți dintr-un segment de piață încă neexplorat, fie de a satisface nevoile grupului curent de clienți.

În cele ce urmează veți putea aplica acest instrument pe specificul propriei companii. După salvarea rezultatului (intermediar sau final), acesta va fi trimis pe email persoanei care a completat, iar pentru utilizatorii logați acesta poate fi accesat într-un dashboard propriu, unde formularul poate fi ajustat și îmbunătățit in permanență.

Utilizați instrumentul

Loading

Cum poți crește vizibilitatea afacerii tale?

spot_img

Descoperă Management PRO!

Distribuie instrument!

spot_img

Descoperă alte instrumente

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!